2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán Viktort éltetik a szerbek, nem csitulnak a koszovói zavargások

Orbán Viktort éltetik a szerbek, nem csitulnak a koszovói zavargások

Cikkünk frissül!

A Danas szerb lap beszámolója szerint már kora hajnalban körülbelül százan gyűltek össze a zvecsáni önkormányzat épületének bejárata előtt, az idő múlásával pedig egyre többen csatlakoztak. 

Sok ember gyűlt össze a Leposavic önkormányzat épülete előtt is, Ljulzim Hetemi frissen kinevezett polgármester kénytelen volt itt tölteni az éjszakát. A város központjában nagy számban állomásoznak a KFOR katonái, munkájukat a koszovói rendőrség különleges egységeinek járművei segítik. A tüntetők azt követelik, hogy Hetemi hagyja el az önkormányzat épületét, valamint a különleges egységek is vonuljanak ki. A Kim rádió jelentése szerint

a tüntetők a gracanicai körforgalomnál, Milos Obilic emlékművénél felgyújtották a szerb zászlót kedd kora hajnalra.

A szerb Novosti tudósítása szerint negyed tizenegyre egy új szerb zászlót helyeztek el az emlékműhöz, miután az előzőt egy ismeretlen tettes felgyújtotta. 

A portál arról is beszámolt, Zubin Potokban a szerbek úgy döntöttek, hogy megmutatják, nem látják szívesen a koszovóiakat a szerblakta településeken, ezért egy szerb zászlót feszítettek ki az önkormányzat épülete elé, amelyről videó is készült.

Az előrehozott választások óriási felháborodást keltettek

A koszovói zavargásokat az április 23-i, előrehozott választások előzték meg, amelyek a javarészt szerbek lakta észak-koszovói területeken óriási felháborodást keltettek. A szerbek bojkottálták a választásokat, így eshetett meg, hogy Zvecsánnak albán polgármestere lett, aki pénteken kezdte volna meg munkáját, ezt azonban a helyi szerbek nem hagyták neki.

Erre válaszul kivonultak a koszovói rendőrség különleges egységei, könnygázzal és sokkolóbombákkal megfékezve a tömeget. Ezt látva […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/30/koszovo-szerbia-kfor-zavargasok-tuntetes-aleksandar-vucsics/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

25 éven át tartották fogva egy romos szobában a nőt, most fél, ha meglát egy embert

A nőt egy törmelékkel és szeméttel teli szobában tartották fogva, élelmet pedig egy ablakon keresztül …