2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán Viktornak új szövetségeseket kell keresnie?

Hirdetés

Orbán Viktornak új szövetségeseket kell keresnie?

Magyarország 2010 óta ápol szoros kapcsolatot Oroszországgal, emellett megakadályozta az Oroszország elleni szankciókat, és rendszeresen ad háború ellenes hangot a médiában – közölte a The Hill. Az amerikai lap szerint Orbán Viktor háborús politikája komoly törést okozott Magyarország kapcsolataiban, különösen Csehország, Szlovákia és Lengyelország viszonylatában. 

Felidézték, hogy Orbán Viktornak 2022-ben annyira megromlott a kapcsolata a V4-ekkel, hogy lefújták a védelmi miniszterek találkozóját. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pedig nemrég úgy fogalmazott, hogy „Lengyelország és Magyarország útjai különváltak”. 

A háború befejeztével szüksége lesz Magyarországnak az új kapcsolatokra

Mivel Magyarország továbbra is függ az uniótól, így a leglogikusabb megoldás az lenne, ha Orbán Viktor más jobboldali vezetőkkel kötne szövetségeket az EU-n belül – írják. További lehetőségként említik, hogy a magyar miniszterelnök a közel-keleti és az ázsiai partnerek felé nyitna, amivel új kihívások elé állítaná a Nyugatot. 

A LEGVALÓSZÍNŰBB PARTNEREKNEK TÖRÖKORSZÁGOT ÉS KÍNÁT LÁTJÁK, AMELYEKKEL AZ UTÓBBI IDŐBEN EGYRE JOBB KAPCSOLATOT ÁPOL A KORMÁNY.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/11/orban-viktor-orosz-ukran-haboru-putyin-szovetsegesek-eu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Agresszív gólya tartja rettegésben egy szlovákiai falu lakóit

A természetvédők azzal magyarázzák a gólya támadásokat, hogy az állat a kocsik üvegén és karosszériáján …