2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán Viktor tárgyalt, ez a cél a ferihegyi reptér fejlesztésével

Hirdetés

Orbán Viktor tárgyalt, ez a cél a ferihegyi reptér fejlesztésével

Ahogy az Index beszámolt róla, június 6-án bejelentette a kormány, hogy sikerre vezettek a több mint egy éve tartó intenzív tárgyalások, így újra nemzeti többségi tulajdonba került a Liszt Ferenc Repülőtér. 

A magyar államot képviselő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a francia Vinci Airports aláírta a Budapest Airport Zrt. adásvételi szerződését az eladói oldalon szereplő AviAlliance, GIC és CDPQ cégek képviselőivel. A megállapodás alapján vételárarányosan a Magyar Állam 80 százalékos tulajdonrészt szerez a Budapest Airport Zrt.-ben, míg a francia társbefektető Vinci pedig 20 százalékot.

A miniszterelnök kedden Nicolas Notebaerttel, a Vinci Concessions vezérigazgatójával tárgyalt Párizsban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Hirdetés

Orbán Viktor bejelentette, hogy a Liszt Ferenc Repülőteret

Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejlesztik. 

A tárgyaláson a felek áttekintették a budapesti repülőtér fejlesztési terveit. A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is. A Vinci vállalta, hogy üzemeltetőként Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejleszti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/26/orban-viktor-franciaorszag-liszt-ferenc-repuloter-ferihegy-vinci-concessions-befeketeto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tarjányi Péter: Nem a titkosszolgálat, hanem a piszkosul nagy szerencse mentette meg Donald Trumpot

„A merénylő feljutott a tetőre, onnan lövéseket tudott leadni, amelyek el is találták az Egyesült …