2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán Viktor szerint az Európai Parlament jogállamisági dzsihádot folytat

Hirdetés

Orbán Viktor szerint az Európai Parlament jogállamisági dzsihádot folytat

Szlovénia az uniós csatlakozása óta hagyományosan jól együttműködik a visegrádi csoporttal, és gyakran koordinálják a prioritásaikat – jelentette ki Janez Jansa szlovén kormányfő a visegrádi csoport (V4) és Szlovénia kormányfői pénteki csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón Ljubljanában.

Örülök neki, hogy ezt megtehetjük, főleg hogy Szlovéniának további felelőssége van az Európai Unó Tanácsának elnöksége élén

 – mondta, hozzátéve, az Európai Unió számos kihívás előtt áll, amelyekre meg kell találnia a válaszokat. Örömének adott hangot, hogy vendégül láthatja a visegrádi országok (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) miniszterelnökeit, egyben megköszönte azt a támogatást, amelyet Szlovéniának nyújtottak a világjárvány alatt.

Amíg az Európai Unió nem tudta a segítséget megszervezni, ezek az országok védőfelszereléssel és oltóanyaggal támogatták Szlovéniát – idézi a politikust az MTI.

Hirdetés

Az Európai Uniónak a következő hat hónapban súlyos kérdésekkel kell szembenéznie, de szerencse, hogy ebben az időszakban éppen Szlovénia adja az EU tanácsának elnökségét – ezt már Orbán Viktor mondta pénteken Ljubljanában, a visegrádi csoportot alkotó országok, valamint Szlovénia kormányfői szintű találkozóját követő sajtótájékoztatón.

A tanácskozás fő témái között voltak a koronavírus-járvány utáni állapotok, a gazdaság újraindítása, a migráció és a nyugat-balkáni helyzet. A magyar kormányfő meggyőződése szerint a legfontosabb ügy a gazdaság újraindítása. Ehhez szerinte három dolog kell: beruházások, biztonság és a piacok bővítése.

Orbán Viktor úgy vélte, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/09/janez-jansa-orban-viktor-szlovenia-v4-ep-eu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Zárt autóban maradt kislány halt meg Boszniában

Négyéves kislány holttestére bukkantak egy zárt autóban az északnyugat-boszniai Donja Piskavicában – közölte a helyi sajtó …