2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán Viktor sem tapsolta meg Zelenszkijt Brüsszelben

Hirdetés

Orbán Viktor sem tapsolta meg Zelenszkijt Brüsszelben

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is megérkezett a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcsra. Az Európai Parlament rendkívüli ülésén is felszólalt, ahol egyrészt megköszönte az uniós tagállamok eddigi segítségét, emellett kifejezte reményét, hogy továbbra is támogatják az orosz agresszió elleni harcban Ukrajnát. 

Zelenszkijt érkezése után az ülésen részt vevő EP-képviselők, illetve EU-biztosok percekig állva tapsolták. 

Beszédében az ukrán elnök elsorolta, a világ mit köszönhet Európának, és milyen az európai életforma, ami szerinte a demokráciát, a jogállamiságot és a szabad választásokat jelenti, és hozzátette, hogy Ukrajna is Európához tartozik, amiért az EP-képviselők ismét megtapsolták. 

„Itt állok, hogy megvédjem ezt az életformát Ukrajna számára is” – fogalmazott, majd kifejtette, hogy Oroszország szerinte azért támadta meg országukat, mert nem akarják, hogy Ukrajna Európához tartozzon.

Hirdetés

Vlagyimir Putyint diktátornak nevezve arról beszélt: az orosz elnök senkire sincs tekintettel, sem az ukránokra, sem az orosz társadalomra, akiket szerinte elnyom. 

Az elmaradt taps

Miután a résztvevők megtapsolták, Zelenszkij kifejtette: a taps nem neki szól, hanem mindazoknak, akik harcolnak az orosz agresszió ellen vagy segítik ebben Ukrajnát. E gondolatát nyomatékosítva Zelenszkij is elkezdett tapsolni – erre az Európai Parlament felállva tapsolta hosszú másodpercekig az ukrán elnököt. 

A parlamenti ülést követően a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/09/orban-viktor-volodimir-zelenszkij-europai-unio-brusszel-csucstalalkozo-taps/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …