2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán Viktor Olaszországban eldöntötte, mi lesz a Fidesz jövője

Hirdetés

Orbán Viktor Olaszországban eldöntötte, mi lesz a Fidesz jövője

Hétfőn hivatalos látogatáson járt Rómában Giorgia Meloni olasz kormányfőnél Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A két politikus leginkább a két ország együttműködéséről, illetve a magyar kormány uniós soros elnökségéről és annak prioritásairól tárgyalt. 

Annak ellenére, hogy Orbán Viktor és Giorgia Meloni is üdvözölte a két kormány közötti kapcsolatokat, a magyar kormányfő elmondása szerint arról szó sem esett, hogy a Fidesz belépne-e a Giorgia Meloni vezette jobboldali-konzervatív, az európai integrációval szemben kritikus Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportjába az Európai Parlamentben.

Orbán viktor a találkozó után kijelentette, a Fidesz nem fog csatlakozni Meloni pártcsaládjához.

Hirdetés

A magyar miniszterelnök megismételte Kocsis Máté korábbi kijelentését, miszerint a Fidesz nem hajlandó egy olyan pártcsaládhoz és képviselőcsoporthoz csatlakozni, aminek tagja egy, a magyar kormány szerint magyarellenes párt, a román szélsőjobboldali AUR. Az Euronews tudósítása szerint ugyanakkor arra a magyar kormányfő már nem tért ki, hogy Meloni még korábban kizárta a Fidesz csatlakozását.

Orbán a Melonival való találkozójával elmondta, a két pártelnök pártügyekről nem tárgyalt, mivel azt még június 17-én, az informális EU-csúcson Brüsszelben rendezték.

Világossá tettük, hogy mi a nemzeti politikát követjük, és nem lehetünk része egy olyan politikai családnak, amelynek tagja egy magyarellenes román párt

– húzta alá Orbán Viktor, aki kifejtette ellenérzéseit amiatt, hogy a jobbközép Európai Néppárt, a szocialista S&D, illetve a liberális Renew EU egymás között már megegyezett, kiket szeretnének az európai intézmények élére.

A magyar miniszterelnök ezzel kapcsolazban úgy fogalmazott: „nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/25/orban-viktor-giorgia-meloni-fidesz-europai-konzervativok-es-reformerek-ecr-partcsalad-europai-parlament-csatlakozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A helyszínrajz alapján hatalmasat hibázott Donald Trump biztonsági szolgálata

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban merényletet követtek el Donald Trump volt amerikai elnök, jelenlegi republikánus …