2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán Viktor kijelentésével ismét kihúzta a gyufát Kijevnél

Orbán Viktor kijelentésével ismét kihúzta a gyufát Kijevnél

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának egyik vendége volt, ahol többek között szóba került Magyarország 2024-es költségvetése, az infláció, a török elnökválasztás és az orosz–ukrán konfliktus is.

A háborúhoz szorosan köthető szankciócsomagokról azt mondta, az ukrajnai konfliktusnak vannak nyertesei és vesztesei, de a legnagyobbat azok szenvedik, akiknek meghalnak a hozzátartozói. „Keleten a helyzet változatlan, a háború durva fázisba lépett.”

Orbán szerint Nyugaton mindenki lelkes az ukrán ellentámadás miatt

A miniszterelnök az interjúban reagált arra is, hogy a közelmúltban Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azt mondta egyik interjújában, hogy háborúban állunk Oroszországgal. A kormányfő szerint elment az esze a baloldali politikusoknak, amikor azt mondják itthonról, a karosszékből, hogy háborúban állunk Oroszországgal. Orbán Viktor megfogalmazása szerint ilyenkor „kinyílik a bicska az ember zsebében”.

Hozzátette azt is, „Magyarország nincs benne a háborúban, kívülről nézzük ezt. Közvetlen veszélyt jelent ránk, de nem vagyunk benne”. Szerinte „mindenki lelkes Nyugaton az ukrán ellentámadást illetően”, azonban „ha támadok, akkor háromszor akkora a veszteségem, mint annak, aki védekezik” – mondta.

Ilyen körülmények között vérfürdő ellentámadást kezdeni. Még ezelőtt kell tűzszünetet kezdeményeznünk. Politikában a legnagyobb kihívások egyike a saját korábbi hibád beismerése. Olyan mértékig lovalták bele magukat abba, hogy a háborút nyugati támogatással, harcokkal meg lehet nyerni, hogy erről az ösvényről nagyon nehéz lesz letérniük

– fogalmazott a kormányfő.

Az ellentámadás Ukrajna „kötelező és igazságos feladata”

Ez volt az a mondat, ami hatalmas felháborodást keltett az ukránok körében, Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója terjedelmes poszttal reagált rá a Twitteren. Mint írta: „Orbán Viktor abszurd álláspontja ismét demonstratív módon sérti az Európai Unió értékeit és általában a nemzetközi jogot. Ez Európa szándékos megalázása és Oroszország terrorista akcióinak elnézése. Ez az agresszor szándékos igazolása és bátorítása Ukrajna/Európa további rombolására.”

Podoljak szerint itt az ideje annak, hogy Magyarország végre felismerje, hogy Ukrajna az ellentámadással visszaszerzi területeit és népét, ami „kötelező és igazságos feladata”.

Ha a magyar miniszterelnök valóban aggódik az áldozatok miatt, akkor hívja fel »barátját, Putyint«, és kérje meg, hogy vonja ki az orosz fegyveres erőket Ukrajna nemzetközileg elismert határairól. És akkor vége a háborúnak. Nincs több […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/06/02/haboru-orosz-ukran-konfliktus-ukrajna-ellentamadas-orban-viktor-mihajlo-podoljak-vlagyimir-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

25 éven át tartották fogva egy romos szobában a nőt, most fél, ha meglát egy embert

A nőt egy törmelékkel és szeméttel teli szobában tartották fogva, élelmet pedig egy ablakon keresztül …