2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán Viktor felajánlotta, hogy katonákat küld Afganisztánba

Hirdetés

Orbán Viktor felajánlotta, hogy katonákat küld Afganisztánba

A török elnök múlt héten vetette fel nyilvánosan, hogy Magyarország, Törökország és Pakisztán közösen biztosíthatnának védelmet a kabuli nemzetközi reptéren a NATO kivonulása után. 

Erdoğan javaslata meglepte a nemzetközi közvéleményt. A pakisztániakkal való kollaborálás kevésbé érte váratlanul az embereket, mivel ők szintén érdekeltek a térségben, és jó kapcsolatot ápolnak a tálib lázadókkal, Magyarország említése viszont annál nagyobb meglepetést okozott.

Middle East Eye-nak nyilatkozó források azt állítják, hogy erről a kérdésről már Orbán és Erdoğan legutóbbi találkozóján is esett néhány szó. 

Orbán javasolta, hogy magyar katonákat is küldjenek a reptérre a török misszió keretében

Hirdetés

– mondta egy bennfentes a török elnök és a magyar kormányfő másfél héttel ezelőtti találkozójával kapcsolatban.

A forrás szerint a magyar miniszterelnök ezzel azt szeretné bizonyítani a törököknek, hogy olyan partnerként számíthatnak Magyarországra, ami „képes eredményeket letenni az asztalra”.

Egy másik bennfentes szerint a lépést az is motiválhatja, hogy a magyar miniszterelnök egyre több kritikát kap az EU és a NATO országaitól amiatt, hogy „tekintélyelvű” politikát […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/22/magyarorszag-torokorszag-es-pakisztan-kozosen-vedenek-meg-az-afgan-repteret/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szénné égett az évezredes olajfa Szardínián

Szénné égett az évezredes olajfa Szardínián

Megmentenének egy szénné égett évezredes olajfát Olaszországban, Szardínia nyugati részén, ahol 20 ezer hektáron égett …