2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán Viktor: A gazdasági újraindításnál is olyat mutatunk a világnak, amit kevesen gondolnak

Hirdetés

Orbán Viktor: A gazdasági újraindításnál is olyat mutatunk a világnak, amit kevesen gondolnak

A jövő héten leteszik egy új Ipoly-híd alapkövét, 2023-ig hat újabb határátkelő jön létre, a nagy terv pedig az, hogy a két ország két fővárosát gyorsvasút kösse össze, úgy, hogy Prágába és Varsóba is el lehessen menni. A komáromi hidat már átadták, május óta üzemelnek a két országot összekötő villamosenergia-hálózat elemei,A Miskolcot Kassával összekötő autópálya nemsokára elkészül és a két országot összekötő gázvezetékek kapacitásbővítésén is dolgoznak – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök, az Eduard Heger szlovák kormányfővel tartott közös keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A két politikus először délelőtt tárgyalt Budapesten, ezt munkaebéd követi. Orbán Viktor a sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy Németország és Ausztria után Magyarországnak Szlovákia a harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere tízmilliárd eurót meghaladó forgalommal, idén már kilenc százalékos növekedéssel.

Soha nem voltak olyan jók a kapcsolataink, mint most

Hirdetés

– fűzte hozzá Orbán Viktor, aki kitért a két országban élő nemzeti kisebbségek ügyére is. Azt mondta, a Magyarországon élő szlovákok minden támogatást fognak kapni, amely a kulturális identitásuk […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/29/magyarorszag-szlovakia-orban-viktor-eduard-heger/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bepöccent a vállalkozó, markolóval vett elégtételt

Bepöccent a vállalkozó, markolóval vett elégtételt

Kártyavárként döntötte össze az újonnan épített ház több lakását egy kifizetetlenül maradt vállalkozó a németországi …