2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Online szavaznak az Európai Parlament új elnökéről

Hirdetés

Online szavaznak az Európai Parlament új elnökéről

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői csütörtökön úgy döntöttek, túl veszélyes lenne a jelenlegi franciaországi járványhelyzetben, hogy az EP-képviselők személyesen vegyenek részt a parlament következő elnökének megválasztásán.

A javaslat az EP ügyvivő elnökétől, a máltai néppárti Roberta Metsolától származik. A politikus ideiglenesen tölti be ezt a posztot azt követően, hogy az Európai Parlament elnöke, David Sassoli keddre virradóra súlyos betegségben elhunyt. Az olasz politikust ma helyezték végső nyugalomra Rómában.

Az Európai Parlament ötéves ciklusának felénél tartanak tisztújítást, az uniós posztokról szóló 2019-es megállapodási csomagnak az is része volt, hogy a ciklus második felére a szocialistáktól a jobbközép Európai Néppárt veszi át az EP-elnöki tisztséget. A Politico szerint a legesélyesebb jelölt Roberta Metsola.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/01/14/online-szavaznak-az-europai-parlament-uj-elnokerol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Öngyilkos merénylő robbantott egy szomáliai teaházban

Öngyilkos merénylő robbantott pokolgépet a szomáliai főváros, Mogadishu egyik teaházában kedden délután, legalább öt ember …