2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Önkéntesen teszteltetik magukat a szlovén diákok

Hirdetés

Önkéntesen teszteltetik magukat a szlovén diákok

Szlovéniában önkéntes alapon tesztelnék a tanulókat koronavírusra – a szlovén oktatási minisztérium megbízásából készült felmérés alapján az általános iskolások felső tagozatosainak 22 százaléka, a középiskolásoknak 18,5 százaléka érdeklődik a lehetőség iránt.

A szakminisztérium és a szlovén közegészségügyi intézet (NIJZ) munkatársai pénteken találkoznak a középiskolák, jövő héten pedig az általános iskolák igazgatóival, hogy bemutassák a projektet. A minisztérium közölte: erre az alkalomra egy külön tájékoztató kisfilm is készült, amely részletes információt nyújt a tesztelés elvégzési módjáról.

A pedagógusok szakszervezete támogatja az önkéntes alapú tesztelést, amely segíthet abban, hogy a vírus lassabban terjedjen, de óva intettek attól, hogy a lebonyolítás felelősségét az iskolákra vagy a tanárokra ruházza át a tárca. Janez Poklukar egészségügyi miniszter még a múlt héten bejelentette, hogy 

300 ezer úgynevezett non-invazív Covid–19-tesztet rendeltek, amellyel az orrüregből, nem pedig az orr-garatból vett minták alapján mutatható ki a SARS-CoV-2 koronavírus.

Hirdetés

Így a teszt otthon is biztonságosan elvégezhető szülők, nevelőszülők segítségével, de a nagyobb gyerekek akár maguk is megcsinálhatják – mondta.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/07/szlovenia-koronavirus-iskolasok-oktatas-teszt-koronavirus-a-vilagban-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Egyetemre támadtak a fegyveresek az észak-nigériai Kaduna államban, több hallgatót elraboltak, az intézmény egyik alkalmazottját pedig …