2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Hirdetés

Öngyilkos merénylők előtt tisztelgett a tálibok belügyminisztere

Öngyilkos merénylők hozzátartozóit fogadta, pénzt adott, illetve földet ígért nekik a Szirádzsuddín Hakkáni, az afganisztáni radikális iszlamista tálibok ideiglenes kormányának belügyminisztere – közölte a kabuli belügyi tárca.

A minisztérium szerint Hakkáni egy ötcsillagos kabuli szállodában tartott rendezvényen fogadta a családtagokat, és tisztelettel adózott az öngyilkos merényletet elkövetők hozzátartozói előtt. A miniszter az öngyilkos merénylőket „mártíromságot keresőknek” és „szent harcosoknak” nevezte – számolt be az MTI.

Hakkáni a hozzátartozókhoz intézett beszédében méltatta az öngyilkos merénylők „áldozatvállalását”, amely szerinte „elősegítette a tálib kormány visszaállítását”. A közlemény szerint az „iszlám és szülőföldjük hőseinek” is nevezte a merénylőket. A tárcavezető ruhával és pénzzel látta el a családtagokat, illetve földet ígért nekik.

Kári Szaíd Hoszti belügyi szóvivő a Twitteren felvételeket is megosztott az eseményről, igaz, ezeken Hakkáni csak homályosan vagy csak hátulról látható. A DPA német hírügynökség megjegyezte: amennyiben a felvételeken tényleg Hakkáni látható, úgy ez az első nyilvános szereplése ideiglenes belügyminiszterként.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/19/afganisztan-talibok-belugyminiszter-ongyilkos-merenylo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …