2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Olyan történhet Tajvan és Kína kapcsolatában, amire még nem volt példa

Hirdetés

Olyan történhet Tajvan és Kína kapcsolatában, amire még nem volt példa

A történelmi látogatásra egyébként a Peking és Tajpej közötti kiélezett feszültség közepette kerül sor. Kína ugyanis a saját részének tekinti az 1949 óta önálló kormányzattal rendelkező Tajvant, és Peking korábban leszögezte: ha kell, erővel gondoskodik az újraegyesítésről – írja közleményében az MTI.

Ma Jing-csiu

Ma Jing-csiu

Fotó: Sam Yeh / AFP

Ma Jing-csiu, aki Tajvan fő ellenzéki pártjának, a Kínai Nemzeti Pártnak (Kuomintang, KMT) a politikusa, 2015-ben találkozott Szingapúrban Hszi Csin-ping kínai elnökkel. Ma Jing-csiu hivatala szerint a 2008-tól 2016-ig hivatalban volt tajvani elnök kínai körútja március 27-től április 7-ig fog tartani, és érinteni fogja Nancsing, Vuhan, Csangsa, Csungking és Sanghaj városokat.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a tajvani politikus diákokkal fog találkozni, és második világháborús, valamint a Japánnal vívott háború és a kínai császárság végét jelentő 1911-es forradalom történelmi helyszíneire akar ellátogatni. A közlés nem tért ki arra, hogy Ma Jing-csiu találkozni fog-e kínai tisztségviselőkkel, ideértve Hszi Csin-ping elnököt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/19/tajvan-kina-elnok-hszi-csin-ping-latogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megarengésre készülnek Japánban, ezért katasztrófák esetére ételautomatákat telepítenek

A napokban beüzemelt két ételautomatát úgy tervezték, hogy maguktól felnyíljanak és – egyébiránt pénzért kínált …