2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Olaszországban is az abortusztörvény szigorítására készülnek

Hirdetés

Olaszországban is az abortusztörvény szigorítására készülnek

A L’Avvenire olasz lap beszámolója szerint  a legnagyobb család- és életvédő szervezetek közös dokumentumot adtak át a választásra készülő pártoknak. A szövegben arra szólítják fel a politikai erőket, hogy tegyenek lépéseket a demográfiai csökkenés megállítása érdekében, biztosítsák az anyasághoz és az apasághoz való jogot, valamint a magzat védelmét. A javaslatok között szerepel, hogy egyszer egy évben külön napot szenteljenek a születendő életnek – idézte az MTI.

Az abortusztörvény szigorításáért tüntető papok Rómában 2022. május 21-én

Az abortusztörvény szigorításáért tüntető papok Rómában 2022. május 21-én

Fotó: Alberto Pizzoli / AFP

A Family Day nevű szervezetet vezető Massimo Gandolfini úgy nyilatkozott, hogy kampánykezdeményezésük mindenekelőtt a választókhoz szól: „El kell menni szavazni, az urnáktól való távolmaradás bűn, mivel mindazoknak, akik védeni akarják az életet, a családot, valamint a nevelési szabadságot, hallatni kell szavukat az annak ellentmondó pártokkal és jelöltekkel szemben, kulturális forradalmat kell indítani szeptember 25-én” – jelentette ki.

Hirdetés

„Azt a jogot biztosítanák, hogy ne kelljen az abortuszt választaniuk”

Az abortusz mindennapos témává vált a választás közeledtével. A baloldali szimpátiáiról ismert olasz színésznő, Sabrina Ferilli a közösségi oldalán kínzásnak nevezte a Magyarországon bevezetett rendelkezést, mely a magzati szívhang meghallgatásának lehetőségét írja elő. Hozzátette, hogy ugyanaz a „megaláztatás” várja a nőket az olasz jobboldal választási győzelme esetén, ha egy nő – vagyis Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke – lesz a következő kormányfő.

Korábban az egyik legnépszerűbb olasz influenszer, Chiara Ferragni is az Olasz Testvérek politikája ellen tiltakozott, hangoztatva, hogy a párt vezette tartományokban eltörölték az abortuszhoz való jogot. Giorgia Meloni úgy reagált, hogy pártja az abortusz helyett azt a jogot kívánja biztosítani a nőknek, hogy ne kelljen az abortuszt választaniuk.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/17/abortusztorveny-olaszorszag-szigoritas-magzat-torveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közúti balesetben halt meg egy vajdasági kézilabdázó

Pénteken halálos közúti balesetet szenvedett Marija Pavlović, 1988-as születésű, temerini kézilabdázó. A Vajdasági Kézilabda Szövetség …