2021. január 20., szerdaMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Olaszországban átlépte a 76 ezret a koronavírus halottainak a száma

Hirdetés

Olaszországban átlépte a 76 ezret a koronavírus halottainak a száma

Meghaladta a 76 ezret az új koronavírus-járványban elhunyt emberek száma Olaszországban az egészségügyi minisztérium kedd esti adatai szerint, amelyek azt mutatják, hogy az utóbbi két nap alatt ezren vesztették életüket, írja az MTI.

A halottak száma elérte a 76 329-t. A tavaly február óta elhunyt betegek száma alig két napja, január 3-án lépte át a 75 ezres küszöböt, azóta majdnem pontosan további ezren veszítették életüket.

000 8Y83AN

Fotó: Andreas Solaro / AFP

Az utóbbi huszonnégy órában 649-en haltak meg a korábbi 348-hoz képest. Egy nap alatt több mint 15 ezer új fertőzöttet szűrtek a hétfői majdnem 11 ezerhez képest, de majdnem ötvenezerrel több tesztelést végeztek.

Hirdetés

Olaszország három hónapja él korlátozások közepette, ennek ellenére nem sikerült jelentősen laposítani a járványgörbét, és a halottak napi száma sem csökkent.

Csökkenés egyedül az aktív fertőzöttek számában mutatkozik, amely hatszázezer alá süllyedt a december 5-én mért több mint 755 ezerhez képest. A korlátozások segítségével 23 ezerre redukálódott a kórházban kezeltek száma, és 2569-en vannak lélegeztető-gépen az egy hónappal ezelőtti majdnem 3500-hoz képest.

A járványintézkedések értelmében Olaszországban kedden és szerdán ismét egész egész napos zárlat lépett életbe, január 7-től pedig a korlátozások és oldások váltakozása folytatódik. Egyelőre egészen január 15-éig tilos a tartományok közötti közlekedés.

Az egészségügyi helyzet elsősorban az északkeleti Veneto tartományban rosszabbodott, ahol továbbra is a legmagasabb, háromezer feletti az egy nap alatt szűrt fertőzöttek száma, és a régióban haltak meg egy nap alatt a legtöbben, 175-en.

December 27. óta majdnem egymillió adag Pfizer-BioNTech oltóanyag […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/01/05/olaszorszag_koronavirus_halal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pénzmegvonással fenyegeti a magyar kormányt az Európai Bizottság alelnöke

Pénzmegvonással fenyegeti a magyar kormányt az Európai Bizottság alelnöke

Nagyon erős eszközt adtak a kezünkbe az állam- és kormányfők a jogállamisági rendelet támogatásával, amely …