2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Olasz belügyminiszter: Le kell állítani a tengeri migrációt!

Hirdetés

Olasz belügyminiszter: Le kell állítani a tengeri migrációt!

A belügyi tárca vezetője kijelentette: az államok feladata, hogy kiutat mutassanak a menekülőknek. Hozzátette, világos politikai vonalat kell felmutatni, amelynek célja az ellenőrizetlen migrációs áramlattal, valamint az emberkereskedőkkel való szembehelyezkedés. Felelősségteljes és szolidáris fellépésre van szükség az államok részéről, hogy aki a háború elől menekül, ne gátlástalan emberkereskedőkre bízza magát.

Minden más üres szó azok részéről, akiknek eddig nem sikerült valós alternatívát felmutatniuk a jobb jövő illúzióját keltő utakra, amelyek emberi életeket tesznek kockára

– jelentette ki Matteo Piantedosi.

Megjegyezte: a jobboldali olasz kormány migrációs politikája álszent kijelentések helyett tényekre hivatkozik, és mindent megtesz az indulások leállításáért, mivel egyedül azzal lehet elkerülni a tragédiákat.

Hirdetés

A belügyminiszter, aki októberben vette át a tárca vezetését, a Corriere della Serának a dél-olaszországi Calabria partjainál vasárnap történt hajókatasztrófa után nyilatkozott. A miniszter személyesen járt a helyszínen, ahol a több mint százfős csoportot szállító hajó szikláknak csapódott.

mostanáig több mint hatvan holttestet találtak meg.

Elutasította a bírálatot, miszerint az olasz hatóságok nem nyújtottak megfelelően gyors segítséget a viharos tengeren bajba jutott hajónak. Ezzel egy időben megerősítette, hogy az ügyészség vizsgálatot indított a hatósági beavatkozás és mentés körülményeiről. Korábbi közlések szerint a Frontex európai határ- és partvédelmi ügynökség járőrrepülőgépe jelezte az olasz hatóságoknak a hajó érkezését.

A miniszter elmondta: a kormány első négy hónapja alatt több mint hatszázan érkeztek biztonságos humanitárius folyosókon keresztül, valamint a következő egy évben 83 ezer bevándorlót fogadnak be, akik törvényes keretek között érkeznek majd Olaszországba. Ezzel egy időben év eleje óta több mint

kétszeresére emelkedett az illegálisan érkezők száma a tavalyi év ugyanazon időszakához képest. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/28/olaszorszag-hajobaleset-migracio-embercsempeszet-szerencsetlenseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …