2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Oklahoma elrendelte, hogy az iskolákban azonnal be kell építeni a tantervbe a Bibliát

Hirdetés

Oklahoma elrendelte, hogy az iskolákban azonnal be kell építeni a tantervbe a Bibliát

Oklahoma legfőbb oktatási tisztviselője elrendelte, hogy az állam iskoláiban kezdjék meg a Biblia tanítását a tanórákon – írja a BBC. A republikánus Ryan Walters által küldött irányelv szerint a szabály kötelező, ami „azonnali és szigorú betartást” követel.

Az intézkedés egy héttel azután történt, hogy Louisiana kormányzója aláírta azt a törvényt, amely az összes állami iskolában kötelezővé teszi a tízparancsolat kifüggesztését.

Ryan Walterst, aki korábban történelemtanár volt, 2022-ben választották meg tisztségébe, miután azzal a programmal kampányolt, hogy harcoljon a woke-ideológia és a radikális baloldaliak ellen.

Hirdetés

A polgárjogi szervezetek, valamint az egyház és az állam szigorú szétválasztását szorgalmazó csoportok bírálták a rendeletet, mivel az szerintük sérti az amerikai alkotmány első kiegészítését, amely garantálja a vallásszabadságot, és nyomást gyakorol a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/28/egyesult-allamok-oklahoma-biblia-vallasszabadsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …