2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ódor Lajos döntött, otthagyja a bankot, egy országot fog vezetni

Hirdetés

Ódor Lajos döntött, otthagyja a bankot, egy országot fog vezetni

Ódor Lajos elfogadja az államfő felkérését, vállalja a szakértői kormány vezetését, és május 14-ével lemond a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) alelnöki posztjáról – írja az ujszo.com.

Megtiszteltetés, és egyben óriási felelősséget jelent számomra az államfő döntése, hogy megbízást ad a szakértői kormány vezetésére. Nincs könnyű helyzetben az ország, de mindent megteszek a csapatommal, hogy nyugalmat és stabilitást teremtsünk, hogy az előrehozott parlamenti választásig elvezessük az országot, és biztosítsuk a konstruktív és szakmai párbeszédet a lakosság és az ország számára fontos kérdésekben

– jelentette ki Ódor, aki megköszönte a banktanács tagjainak és a jegybank munkatársainak az együttműködést a modernebb és nemzetközileg elismert Szlovák Nemzeti Bank kiépítésében. Ódor miniszterelnöki kinevezéséig továbbra is teljeskörűen ellátja a jegybank alelnökének feladatait. Az államfő a május 15-ével kezdődő héten nevezi ki a szakértői kormányt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/09/odor-lajos-szakertoi-kormany-miniszterelnok-szlovakia-nemzeti-bank/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bakondi György: Fontos, hogy Erdogan maradt Törökország elnöke

Bakondi György azt mondta: a török elnök tevékenysége, a politikai stabilizáció, az Európába irányuló energetikai …