2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Odavágtak az amerikaiak, likvidálták az Iszlám Állam egyik tagját

Hirdetés

Odavágtak az amerikaiak, likvidálták az Iszlám Állam egyik tagját

A hadsereg közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító parancsnokság (Centcom) közlése szerint az amerikai erők halálos dróncsapást mértek a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban az Iszlám Állam egyik tagjára, aki vélhetően részt vett az amerikai erők ellen Kabulban elkövetett támadások tervezésében. A dzsihádista egy autóban ült, mikor a támadás érte. William Urban szóvivő azt mondta, nem tudnak civil áldozatokról.

A Centcom parancsnoksága a MacDrill légibázison, a floridai Tampában, 2017 február 6-án

A Centcom parancsnoksága a MacDrill légibázison, a floridai Tampában, 2017 február 6-án

Fotó: Mandel Ngan / AF

Egy neve elhallgatását kérő védelmi tisztségviselő az AP amerikai hírügynökséggel közölte: a dróncsapást Lloyd Austin védelmi miniszter rendelte el, Joe Biden elnök hagyta jóvá.

Hirdetés

Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere

Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere

Fotó: Alex Wong / Getty Images Hungary

Nem tudni, hogy a célszemélynek köze volt-e konkrétan ahhoz a csütörtöki kabuli öngyilkos merénylethez, amelyet a fővárosi repülőtér egyik kapuja közelében követtek el, ahol afgánok ezrei próbáltak elkeseredetten bejutni, hogy őket is evakuálják a tálibok által újra elfoglalt országból. A Bloomberg különböző forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a megölt dzsihadistának nem volt közvetlen köze a kabuli merénylethez, de benne volt más, jövőbeli támadások tervezésében.

Egy neve elhallgatását kérő amerikai tisztségviselő az AP-nek elmondta: a merényletben használt robbanómellény több mint 11 kilogrammnyi robbanószert tartalmazott, miközben az öngyilkos merényleteknél általában 2-4 kilónyi robbanószert használnak fel.

A légicsapás beváltotta Joe Biden csütörtöki fenyegetését, amely szerint a merénylet hátterében álló terroristákat „le fogják vadászni”. A Pentagon vezetői pénteken újságíróknak azt mondták, hogy felkészültek bármilyen megtorló akcióra, amelyet az elnök elrendel. Jelenleg is vannak lehetőségeink – mondta Hank Taylor vezérőrnagy, a vezérkari főnökök egyesített bizottsága nevében.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője közölte: Bident pénteken figyelmeztették újabb támadás veszélyére a következő napokban a kabuli repülőtérnél, mindazonáltal – mint mondta – minden védelmi intézkedést megtesznek a repülőtéren.

Ismét figyelmeztetést adtak ki a kabuli repülőtérre

Az Egyesült Államok afganisztáni nagykövetsége újabb figyelmeztetést adott ki szombaton kora reggel a kabuli repülőtéren tartózkodó állampolgárai számára.

<img id="kep_szerkfoto_image_39582789" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/28/centcom-iszlam-allam-droncsapas-afganisztan-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Nem hisz újabb hidegháborúban az amerikai elnök. Egy magas rangú washingtoni kormányzati tisztségviselő szerint Joe …