2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nyugdíjazzák a polgárháborúval riogató francia katonákat

Hirdetés

Nyugdíjazzák a polgárháborúval riogató francia katonákat

Jean Castex francia miniszterelnök a leghatározottabban elítélte azt a nyílt levelet, amelyben katonák, köztük húsz nyugalmazott tábornok, Franciaországnak a polgárháborúval fenyegető széteséséről írtak, és jelezték, készek támogatni azokat a politikusokat, akik megvédik a hazafiságot.

A több mint 1500 aláíró közül 18 aktív katonát azonosított a hadsereg, valamennyiüknek a katonai felső tanács elé kell állniuk – mondta Francois Lecointre vezérkari főnök a Le Parisien című napilap oldalán megjelent interjúban. Hozzátette, hogy javasolni fogja a hadsereg főparancsnokának, azaz a köztársasági elnöknek valamennyiük nyugdíjazását.

A vezérkari főnök emlékeztetett: aktív katonának nem lehet politikai elköteleződése. Jean Castex kormányfő korábban, a kormányülést követő sajtótájékoztatón bírálta a radikális jobboldali Marine Le Pent, a Nemzeti Tömörülés vezetőjét és államfőjelöltjét, aki szerinte elfogadhatatlan módon politikai hasznot akart húzni a katonák felhívásából.

Castex szerint a kezdeményezés ellentétes a köztársasági elvekkel, a becsülettel, a hadsereg feladataival.

Hirdetés

Az egész egy jelentéktelen ügy lenne, ha nem vezetett volna teljesen elfogadhatatlan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/29/franciaorszag-tabornok-jean-castex-polgarhaboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …