2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nyilvános a szexuális visszaélés miatt lemondott bíboros dossziéja

Hirdetés

Nyilvános a szexuális visszaélés miatt lemondott bíboros dossziéja

A Vatikán nyilvánosságra hozta kedden a szexuális visszaélés miatt lemondott McCarrick bíborosra vonatkozó dossziét. Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár az igazság keresésének és a kérdések megválaszolásának nevezte a papi szolgálatból 2019-ben távozó Theodore Edgar McCarrick volt bíborosra vonatkozó dosszié közlését.

Pietro Parolin – írja  az MTI – a dossziéhoz fűzött nyilatkozatában tudatta, hogy az angol és olasz nyelven közölt, több mint 460 oldalas jelentés a McCarrick-üggyel kapcsolatos dokumentációt gyűjti egybe. Mindazokat a jelentéseket, feljegyzéseket, leveleket, jogi dokumentációkat, amelyeket eddig a Szentszék, a washingtoni nunciatúra, valamint az érintett amerikai egyházmegyék hivatalai és levéltárai őriztek.

A dosszié – Parolin szavai szerint – „a lehető legteljesebb képet” kívánja nyújtani, ezért tanúvallomásokat és más információkat is tartalmaz.

Hirdetés

Az igazság keresése és a felmerülő kérdések megválaszolása volt a cél

– hangoztatta Parolin. A bíboros kijelentette: a McCarrick-ügy sebei fájdalmat okoztak az áldozatok, családjaik, az amerikai és az egyetemes egyháznak. A dosszié két év munkájának eredménye, amely idő alatt az egyház a kiskorúak védelmében hozott intézkedéseket is megerősítette – tette hozzá.

A bíboros végül megjegyezte, hogy a történtek segítenek mindenkit a tudatosabb döntéshozatalban, valamint a mulasztások felismerésében.

A volt washingtoni érsek, Theodore McCarrick nevét viselő dosszié összeállítását Ferenc pápa megbízásából a Pietro Parolin vezette szentszéki államtitkárság végezte. A majdnem félezer oldalas dokumentáció McCarrick egyházi pályafutása szakaszai szerint végigköveti a személyét érintő történéseket, a vele kapcsolatos információkat és döntéseket. A dossziéban szerepelnek például a róla írt névtelen levelek, paptársai jelentései, felettesei vizsgálatai, kinevezéseinek körülményei.

Ez az első alkalom, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/10/biboros_vatikan_szexualis_visszaeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Beismerő vallomást tett Robert Fico volt igazságügyi államtitkára

Beismerő vallomást tett Robert Fico volt igazságügyi államtitkára

Továbbgyűrűzik a Jan Kuciak gyilkosság keltette politikai botrány Szlovákiában, ahogy Robert Fico korábban éhségsztrájkba kezdett …