2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Novicsok típusú idegméreggel mérhezték meg Navalnijt

Hirdetés

Novicsok típusú idegméreggel mérhezték meg Navalnijt

Steffen Seibert közleményben tudatta: a katonai laborban az Alexej Navalnijtől vett vérmintákon végzett toxikológiai vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy az ellenzékit megmérgezték, méghozzá az említett idegméreggel. 

A szövetségi kormány egyúttal elítélte a Navalnij elleni támadást, és magyarázatot vár az orosz kormánytól a történtekre. Seibert tudatta azt is, hogy a fejleményekről tájékoztatják Németország EU-s és NATO-s partnereit, és tárgyalásokat kezdeményez a megfelelő közös válaszról. 

Steffen Seibert

Steffen Seibert

Hirdetés

Fotó: Pool / Reuters

Mindvégig a novicsokot sejtették

Német orvosok a múlt hét elején már bejelentették, hogy Navalnijt a kolinészteráz-gátlók csoportjába tartozó anyaggal mérgezték meg, amikor a szibériai Tomszkból visszaindult repülővel Moszkvába. A gyanú pedig rögtön az angliai Salisbury-ben Szergej Szkripal orosz kettős ügynök ellen két éve bevetett novicsokra terelődött. 

A kolinészteráz ugyanis az emberi szervezet működését biztosító legfontosabb enzimek közé tartozik, hiánya vagy hatásának fékezése többek között légzéskimaradást és izombénulást idézhet elő. Kolinészteráz-gátló anyagokat használnak például növényvédő szerekben, de kolinészteráz-gátló hatása van az egyik leghíresebb vegyi fegyvernek, a Szíriában is bevetett szarinnak vagy az orosz titkosszolgálat rettegett idegmérgének is.

Az oroszok a maguk részéről vizsgálatot indítottak az állítólagos mérgezés ügyében, de annak fényében, hogy az ellenzéki mennyire bögyében van az orosz hatalomnak, talán nem meglepően semmi jelét nem találták mérgezésnek. 

Miért éppen novicsok?

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/02/nemet_kormany_navalnijt_novicsokkal_mergeztek_meg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerencsét hoz az ötlábú tehén

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/18/ime_a_szerencsehozo_otlabu_mutans_tehen/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …