2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Novák Katalin: A varsói nyilatkozat tükrözi a magyar álláspontot

Hirdetés

Novák Katalin: A varsói nyilatkozat tükrözi a magyar álláspontot

Közel egyórás négyszemközti tárgyalást folytatott egymással Novák Katalin és Marcelo Rebelo de Sousa. Korábban a Henrik Infáns Rend Nagylánca kitüntetést kapta meg a magyar államfő Marcelo Rebelo de Sousától.  

Novák Katalin: Mielőbbi tűzszünetet szeretnénk

Novák Katalin magyar államfő örömtelinek nevezte, hogy ez az első hivatalos állami látogatása. Ide egy szövetségeshez, baráthoz érkeztem.Magyarország és Portugália között nemcsak a gazdasági kapcsolatok jók, hanem a korábbi diktatúra idején mindig befogadták a magyar menekülteket. Novák Katalin ezért köszönetet mondott a portugál nemzetnek. A magyar államfő köszönetet mondott, hogy átvehette a Henrik rendi kitüntetést.

Marcelo Rebelo de Sousa kérdésre elmondta, az Unió alapvető értékeit minden tagállamnak be kell tartania.Persze ettől még lehetnek eltérések közöttünk az értékek tekintetében, de ezekről beszélnünk kell. Mind a magyar államfő, mind én egy erősebb Uniót szeretnénk.  

Katonai tiszteletadás és 21 ágyúlövés

Mint arról korábban beszámoltunk, katonai tiszteletadás és 21 ágyúlövés mellett fogadták Novák Katalint Portugáliában. Lisszabonban Marcelo Rebelo de Sousa, Portugália köztársasági elnöke köszöntötte a köztársasági elnököt.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230223-novak-katalin-marcelo-rebelo-de-sousa-tajekoztato.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megszökött egy tigris Georgiában a tornádó után, senki nem tudja hol lehet

A georgiai rendőrség és az állatkerti gondozók egy szökött tigrist keresnek, miután Georgia egyes részein …