2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nőket erőszakoltak a WHO önkéntesei, huszonkilenc eset terhességgel végződött

Hirdetés

Nőket erőszakoltak a WHO önkéntesei, huszonkilenc eset terhességgel végződött

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy hosszú, független vizsgálatot követően elismerte: bizonyítékot találtak arra, hogy az Afrikában, az ebola ellen küzdő önkénteseik közt voltak olyanok, akik szexuális visszaéléseket követtek el nők és lányok ellen.

A WHO amiatt indított vizsgálatot, hogy a Kongói Demokratikus Köztársaságban dolgozói önkénteseiket szexuális visszaélésekkel – többek közt nemi erőszakkal – vádolták meg. A világszervezet önkéntesei 2018 és 2020 közt dolgoztak az afrikai országban, ahol súlyos ebolajárvány alakult ki.

A vizsgálat eredményét Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a szervezet igazgatója, valamint Matshidiso Moeti, a WHO afrikai regionális igazgatója ismertette. Moeti úgy fogalmazott:

Szégyelli, ami történt, elszörnyedt és összetört a szíve.

Hirdetés

A vizsgálatban arra derítettek fényt, hogy a WHO mintegy huszonegy – részben helyi, részben külföldi származású – önkéntese követett el visszaéléseket összesen nyolcvan, 13 és 43 év közti lánnyal és nővel szemben. A legtöbb esetben a nőknek munkalehetőséget ajánlottak, ezért kellett lefeküdniük velük, de az is előfordult, hogy egyszerűen megerőszakolták őket.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/29/who-ebola-jarvany-onkentesek-szexualis-visszaeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

Kyrsten Sinema, Arizona állam szenátora számos olyan támogatótól megkapta a törvény által engedélyezett legmagasabb összegű …