2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nógrádi György az InfoRádióban: Az ukránok a háború eszkalálódását akarják

Hirdetés

Nógrádi György az InfoRádióban: Az ukránok a háború eszkalálódását akarják

Mint arról beszámoltunk, kedd este rakéta csapódott be Lengyelország területére az ukrán határ közelében lévő Przewodównál. Ennek következtében két ember meghalt, és a támadás után több ország kormánya (köztük Magyarországé is) rendkívüli védelmi ülést hívott össze. Az Indexnek az incidensről megszólalt Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének vezetője, Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő is. Mindketten eltévedt, akár műszakilag is hibás rakétáról beszéltek. 

A magyar kormány nevében Gulyás Gergely miniszter egyértelműen fogalmazott: a háborúért csak Oroszország a felelős. Szerinte még az a következtetés is megáll, hogy a lengyelországi rakétabecsapódás nincs a háború nélkül. Ha viszont egy ukrán rakéta okozta két ember halálát, akkor nehéz közvetlenül orosz felelősségről beszélni. Hozzátette: az ukrán elnök felelőtlen volt, mert egyből az oroszokat vádolta azzal, amit jelenlegi adatok alapján az ukránok követtek el.

Nógrádi György az InfoRádió Aréna című műsorában sokkal élesebben fogalmazott a miniszternél. Szerinte ha az derült volna ki a lengyelországi rakétabecsapódásról, hogy az egy eltévedt orosz rakéta, 

Zelenszkij a legmélyebb válságba vitte volna bele a világot saját érdekei miatt.

Hirdetés

Hozzátette: mindent meg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/17/volodimir-zelenszkij-haborut-akar-nogradi-gyorgy-inforadio-orosz-ukran-konfliktus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Robert Fico volt szlovák kormányfő és Szijjártó Péter …