2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nő a politikai megosztottság Németországban

Hirdetés

Nő a politikai megosztottság Németországban

Erősödik a politikai polarizáció Németországban a Konrad Adenauer Alapítvány tanulmánya a szerint, amiről a Die Zeit számolt be vasárnap. Az elmúlt két évtizedben megnőtt azoknak az aránya, akik elutasítják a sajátjuktól eltérő politikai véleményt.

A legnagyobb fenntartásokkal a radikális jobboldali Alternatíva Németországnak párt (AfD) és a Zöldek támogatói vannak egymás iránt, de az AfD-sek és a szélsőbaloldali Baloldal (Die Linke) között is erős ellenszenv feszül.

Jelentős különbség van aközött, miként ítéli meg általánosságban a közvélemény az egyes pártok támogatóit. A tanulmányhoz készült kutatásban a megkérdezettek 62 százaléka azt mondta: nem akarja, hogy bármi köze legyen AfD-sekhez, míg a Zöldek támogatóiról ezt csak 13 százalék mondta. Mindössze kilenc százalék utasította el a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szavazóit.

A Zöldeket szimpatikus pártnak tartják az emberek a saját bázisukon túl is. A megkérdezettek 55 százaléka mondta azt, hogy kedveli őket. A szociáldemokrata SPD-t 45, a jobbközép CDU-t 44 százalék tartja szimpatikusnak. A megkérdezettek körülbelül 30 százaléka nyilatkozott pozitívan a CDU bajor testvérpártjáról, a Keresztényszociális Unióról (CSU), a liberális, piacpárti szabaddemokratákról (FDP), valamint a Baloldalról.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/21/no-a-politikai-megosztottsag-nemetorszagban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tévedésből lelőtték a munkásokat, gyújtogatnak a falusiak

Szandip M. Tamgadzse, a nágaföldi rendőrség munkatársa elmondta: hat munkást öltek meg, miközben hazafelé tartottak …