2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Népünnepséggel fogadták a tunéziai elnök „puccsát”, aki visszavezetheti a diktatúrába az országot

Hirdetés

Népünnepséggel fogadták a tunéziai elnök „puccsát”, aki visszavezetheti a diktatúrába az országot

Hatalmas bulival, hajnalba torkoló ünnepléssel fogadták Tuniszban azt, hogy az elnök magához ragadta a hatalmat, „kiebrudalta” a koronavírus-járványt és az abból fakadó gazdasági nehézségeket silány módon kezelő miniszterelnököt és iszlamista kormányát. Legalábbis az államfő támogatói így látják. 

Kájisz Szájid az alkotmány szükséghelyzetekre vonatkozó cikkelyére hivatkozva feloszlatta a parlamentet, a kormányzó párt, az Ennahda azonban a lépést illegitimnek titulálta, és közölte: nem veszi figyelembe a rendeletet, folytatja a munkáját. „Végre megszabadultunk tőlük” – ujjongott többedmagával egy tüntető, a legboldogabb pillanatnak nevezve a hatalomátvételt a 2011-es forradalom óta. 

TUNISIA: Crowds take to streets in Tunis tonight to celebrate President decision of dismissing Gov. , firing PM & freezing parliament.

Major political upheaval. Islamist Opposition calling it a “coup”, reports on airport & borders closures: pic.twitter.com/HSdsf1tKXU

Hirdetés

— Joyce Karam (@Joyce_Karam) July 25, 2021

És itt a forradalmon van a hangsúly. 

Az al-Jazeera tudósítása szerint a vasárnapi „puccs” ünneplése immár Szájid támogatói és ellenzői közötti összecsapássá fajult a tuniszi parlament épületénél, amelyet tegnap már az általában a politikán kívül álló hadsereg is körbevett, megakadályozva a parlamenti képviselőket a bejutásban. Így első ránézésre a hadsereg az elnök oldalán áll, ami azért korántsem a 2011-es arab tavasz szellemiségét idézi.

Kájisz Szájid és a látszatra hozzá hűséges katonaság

Kájisz Szájid és a látszatra hozzá hűséges katonaság

Fotó: […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/26/nepunnepseggel-fogadtak-a-tuneziai-elnok-puccsat-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkoltak egy 28 éves londoni tanárnőt, tart a hajtóvadászat

Brutálisan meggyilkoltak egy 28 éves londoni tanárnőt, tart a hajtóvadászat

Meggyilkoltak Londonban egy 28 éves tanárnőt, Sabina Nessát, a rendőrség tájékoztatása szerint egy mindössze ötperces …