2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Népszámlálásba kezdtek a Krím-félszigeten az oroszok, Ukrajna visszavág

Hirdetés

Népszámlálásba kezdtek a Krím-félszigeten az oroszok, Ukrajna visszavág

Oroszországban pénteken népszámlálás kezdődött. Az eljárás az ország területének nagy részén egy hónapig, november 14-ig tart, a nehezen megközelíthető, távoli régiókban pedig december 20-ig − számolt be az MTI. A népszámlálásban személyesen vagy online lehet részt venni. Az első ízben teljesen digitalizált felmérés eredményeit a szövetségi statisztikai szolgálat (Roszsztat) jövőre és 2023-ban tervezi közzétenni.

A VCIOM állami közvélemény-kutató intézet szerint a súlyosbodó járványhelyzet miatt az embereknek csak a 43 százaléka kívánja otthonában fogadni a számlálóbiztosokat. Az eredetileg állásközvetítéssel foglalkozó Superjob portál felmérése szerint szeptemberben még az oroszok 19 százaléka nem kívánt részese lenni a népszámlálásnak, különféle megfontolásokból.

Ez az arány mostanra 31 százalékra nőtt. Az online részvételt is elutasítók jó része úgy véli, hogy a hatóságoknak már így is minden, a népességre vonatkozó adat a rendelkezésére áll.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/17/oroszorszag-nepszamlalas-krim-ukrajna-eu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …