2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nemzetközi vegyifegyver-szakértők vizsgálhatják ki Navalnij mérgezését

Nemzetközi vegyifegyver-szakértők vizsgálhatják ki Navalnij mérgezését

Kész szakértőket küldeni Oroszországba a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW), hogy segítsenek kivizsgálni Alekszej Navalnij ellenzéki mérgezésgyanús ügyét. Navalnijt Németország szerint egy betiltott idegméreggel mérgezték meg – emlékeztet az MTI.

Az OPCW közölte, hogy október 1-jén kapta meg Moszkva kérését, és tisztázni szeretné, hogy Oroszország milyen jellegű segítséget vár a szervezettől.

Vizes palackok a szibériai Tomszkban található hotelben, ahol Navalnijt megmérgezték. A közösségi médiára feltöltött videóból készült kép

Vizes palackok a szibériai Tomszkban található hotelben, ahol Navalnijt megmérgezték. A közösségi médiára feltöltött videóból készült kép

Fotó: Social Media / Reuters

Navalnij augusztus 20-án lett rosszul egy Szibériából Moszkva felé tartó repülőúton. A német hatóságok szerint a politikustól vett vértesztek kimutatták, hogy a szovjet időkben gyártott novicsok típusú idegméreggel mérgezték meg. A nyugati kormányok szankciókat vezetnének be Moszkva ellen.

Az OPCW hétfői közleménye szerint a szervezet műszaki titkársága kész elvégezni a kért szakértői vizsgálatot, és kérésre szakembereket is felvonultat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/05/navanij_nemzetkozi_vegyifegyver-szakertoket_var_oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a romániai és a szerbiai fertőzött

Egyre több a romániai és a szerbiai fertőzött

Romániában 6481 új koronavírusos beteget diagnosztizáltak az elmúlt 24 órában. Soha ennyien még nem betegedtek …