2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nemzetközi segítségnyújtást sürget a tálibok Afganisztánjának Moszkva

Hirdetés

Nemzetközi segítségnyújtást sürget a tálibok Afganisztánjának Moszkva

A kabuli tálib kormányt meghívták az Afganisztánnal szomszédos országok következő találkozójára, eközben Moszkva arra figyelmeztet, hogy katasztrofális fordulatot vehetnek az afganisztáni események, akár újabb polgárháború robbanhat ki, ha a tálib hatalomnak nem sikerül normalizálnia a helyzetet, és a nemzetközi közösség nem nyújt segítséget az országnak.

Sah Mahmúd Kuresi pakisztáni külügyminiszter a pakisztáni szenátus külügyi bizottságának ülésén közölte, hogy meghívták az afgán ügyvezető kormányt az Afganisztánnal szomszédos országok következő találkozójára. A Dawn angol nyelvű pakisztáni napilap szerint a miniszter hangsúlyozta: a kialakult afganisztáni helyzetben Iszlámábádnak az a stratégiája, hogy konstruktív kapcsolat tart fenn Kabullal.

A lap szerint Pakisztán a tálibok augusztusi hatalomátvétele után új mechanizmust dolgozott ki az afganisztáni szomszédok közötti konzultációkra.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/17/nemzetkozi-segitsegnyujtast-surget-a-talibok-afganisztanjanak-moszkva/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …