2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Németország már július 4-re kivonná katonáit Afganisztánból

Hirdetés

Németország már július 4-re kivonná katonáit Afganisztánból

A német hadsereg a tervezettnél korábban vonná ki katonáit Afganisztánból – tájékoztatta a parlamentet szerdán a védelmi minisztérium.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint már folynak az egyeztetések a NATO-partnerekkel arról, hogy az 1100 német katonát már július 4-re kivonnák.

A gyakorlatilag két hónappal előrehozott időpont miatt szűk keresztmetszetek adódhatnak a hadianyag visszaszállításában, amelyet szükség esetén hátra kellene hagyni, közölték a tárcánál.

Az elfogadott cél a rendezett kivonulás 

Hirdetés

– mondta Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter. „A rendezett kivonuláshoz, a művelet minden gyorsasága ellenére, szükség van egy bizonyos időre” – tette hozzá. A tárcavezető korábban augusztus közepét jelölte meg határidőként.

Most kifejtette, a kivonulási határidő előbbre hozásának indoklása abban az elképzelésben rejlik, hogy ha minél rövidebb ideig maradnak Afganisztánban, annál kisebb lesz a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/22/nemetorszag-mar-julius-4-re-kivonna-katonait-afganisztanbol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …