2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem volt felkészülve ostromra, súlyos biztonsági hiányosságok jellemezték a Capitolium védelmét

Hirdetés

Nem volt felkészülve ostromra, súlyos biztonsági hiányosságok jellemezték a Capitolium védelmét

Az amerikai szenátus talán utolsó kétpárti együttműködésével született friss jelentésében, részletekbe menően állapítja meg, hogy milyen súlyos biztonsági hiányosságok vezettek ahhoz, hogy Donald Trump volt amerikai elnök hívei gyakorlatilag szabadon megrohamozhatták  az amerikai törvényhozás épületét a Joe Biden elnökválasztási győzelmét ratifikáló szenátorok és képviselők fejét követelve. 

A dokumentum nem nevezi lázadásnak a történteket, nem említi Donald Trump szerepét hívei feltüzelésében, ami miatt másodjára is elmarasztaló ítélet nélkül maradt alkotmányos vádat emeltek a volt elnök ellen. 

A Capitolium ostromának vélhetően ez az utolsó szenátusi kivizsgálása, ugyanis a republikánusok elutasították a demokraták által hőn vágyott paritásos vizsgálóbizottság felállítását. 

Hirdetés

A jelentés mindazonáltal megemlékezik arról, hogy amikor a balhé már javában zajlott, a Nemzeti Gárda bevetése órákat csúszott, miközben a capitoliumi rendőrségen úgy hatoltak át a feldühödött tüntetők, mint kés a vajon. A probléma gyökere a különböző rendvédelmi ügynökségek bürokratikus döntéshozatala:

a capitoliumi tisztségviselők órákon át telefonáltak oda-vissza a Pentagonnak, hogy ugyan vessék már be a gárdát, miközben a törvényhozási rendőrség akkori vezetője, szó szerint könyörgött a segítségért. 

A Pentagon ugyanis ezeket az órákat műveleti tervek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/08/sulyos-biztonsagi-hianyossagok-jellemeztek-a-capitolium-ostromat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiadványban magyarázzák az ukránoknak, hogy mit tegyenek egy teljes orosz invázió esetén

Kiadványban magyarázzák az ukránoknak, hogy mit tegyenek egy teljes orosz invázió esetén

Mi a teendő lőtámadás esetén, mi kerüljön bele a mentőládába, mit tartalmazzon a házipatika – ilyen …