2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem védett területen lőtte ki a medvét a liechtensteini herceg

Hirdetés

Nem védett területen lőtte ki a medvét a liechtensteini herceg

A megvizsgált dokumentumok szerint nem védett területen, hanem a falu határától mintegy 300 méterre történt Európa egyik legnagyobb medvéjének kilövése − jelentette ki Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. Azt követően nyilatkozott az esetről a miniszter, hogy a tárcának alárendelt három hatóság is kivizsgálta az ügyet, és mindhárom hatóság jelentését átadta a bűnüldöző szerveknek.

A miniszter azt is vitatta, hogy a legnagyobb romániai medvét lőtték volna ki. Szerinte az Ozsdolán kilőtt medvénél az a hím is nagyobb volt, amelyet tavaly Szováta közelében gázolt el az országúton egy autó.

Hirdetés

Várják a civil szervezetektől azokat az információkat, amelyek alapján el lehet végezni az azonosítást. A tárca DNS-mintát vetetett a kilőtt állatból − tájékoztatott a miniszter.

Tánczos Barna bejelentette: úgy módosították a vonatkozó rendelkezéseket, hogy a településekre bejáró, a gazdaságokat veszélyeztető problémás egyedeket, csakis annak a vadászegyesületnek a személyzete lőheti ki, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/05/11/romania-vedett-europa-legnagyobb-medveje-loves-vadaszat-liechtensteini-herceg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Netanjahu ismét beült a miniszterelnöki székbe

Netanjahu ismét beült a miniszterelnöki székbe

Véget ért Benjamin Netanjahu tizenkét éves miniszterelnöksége. Mostantól az ultranacionalista Jamina párt elnöke, Naftali Benett a …