2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem várt helyen bukkant fel Kim Dzsongun a kislányával

Hirdetés

Nem várt helyen bukkant fel Kim Dzsongun a kislányával

A mérkőzést az ország előző vezetője, a néhai Kim Dzsongil tiszteletére rendezték. Egyes szakértők szerint Kim Dzsue rendszeres nyilvános szereplése arra utal, hogy apja utódjául készül.

Az állami média szerint Kim Dzsongun és lánya, Kim Dzsue jelenléte – aki feltehetően 10 év körüli lehet – „örömet és izgalmat” hozott a mérkőzésen. 

A labdarúgó-mérkőzést a hivatalos Koreai Központi Hírügynökség „jelentős sport- és kulturális eseményként” jellemezte, és az észak-koreai hivatalos Rodong Sinmun újság által közzétett fényképeken Kim és lánya mosolyogva és tapsolva látható a VIP-székekről – közölte a Sky News.

Korábban rakétákat is látott már a kislány

Ez a hatodik nyilvános szereplés a sorozatban, amely találgatásokat váltott ki azzal kapcsolatban, hogy vajon vezetői szerepre készül-e a vezető lánya. Legutóbb február 9-én, az észak-koreai néphadsereg 75. évfordulójának megünneplésére rendezett parádén jelent meg, ahol apja bemutatott egy új, szilárd hajtóanyagú interkontinentális ballisztikus rakétát (ICBM), amelyet a következő hónapokban tesztelhet.

Hirdetés

A lány apja mellett szerepel több új postai bélyegen is, amelyeket a tavaly novemberi ICBM-kísérlet alkalmából adtak ki, amely az ország szerint sikeres volt.

Közben a feszültség csak nő

Az ország tovább folytatta ballisztikus rakétaprogramját, és az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai és a szankciók ellenére nagyobb és fejlettebb rakétákat fejlesztett ki. Az atomfegyverekkel rendelkező Észak-Korea egy éjszakai parádén mutatta be rakétagyártó kapacitását a néphadsereg 75. évfordulója <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/18/kim-dzsongun-eszak-korea-futball-labdarugas-sport-vezeto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parlamenti választások kezdődtek Finnországban

Előrejelzések szerint szoros küzdelem várható a három legnagyobb párt, a jelenlegi miniszterelnök, Sanna Marin pártja, …