2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem tetszik a franciáknak a párizsi magyar nagykövet

Hirdetés

Nem tetszik a franciáknak a párizsi magyar nagykövet

Felborzolta a kedélyeket a francia kommentelők körében, hogy úgymond „egy Habsburgot”, méghozzá Habsurg Ottó kisebbik fiát, Györgyöt nevezték ki Magyarország francia nagykövetének – közölte az Euronews. Az utolsó magyar király unokájának neve tavaly év végén került az asztalra, és idén márciusban kezdte megbízatását Párizsban. A kinevezéséről a Le Figaro, a jobbközép irányultságú francia lap írt kimerítő cikket, ám a tény a kommentelői körének egy részéből nagy felzúdulást váltott ki.

A régi uralkodócsaládok és arisztokrata famíliák leszármazottai általában számos nyelven beszélnek kitűnően (Habsburg György például 10 nyelven), és habár néhány szerencsés családot kivéve címeiket és nagyrészt vagyonukat is elvesztették a 20. század évtizedeiben, kapcsolati tőkéjük, ezáltal befolyásuk megmaradt. A mostani nagykövet Habsburg György Károlyi Györgyöt, az egyik legfontosabb magyar arisztokrata család leszármazottját váltja a párizsi magyar nagyköveti poszton.

Az 55 éves György 1996 óta tölt be különböző diplomáciai pozíciókat, utazó nagykövetként is dolgozott, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság érdekeit képviselte külföldön. (György unokatestvére, Habsburg Eduárd 2015 óta Magyarország vatikáni nagykövete.)

Habsburg György Magyarország utazó nagykövete (j) Gémesi György polgármester (j2) és Ujváry Tamás a Gödöllői Királyi Kastély (GKK) igazgatója (j3) az Utazik az udvar - Erzsébet királyné utazásai Madeirától Herkulesfürdőig című új időszaki kiállítás megnyitóján a Gödöllői Királyi Kastélyban 2017. június 9-én.

Hirdetés

Habsburg György Magyarország utazó nagykövete (j) Gémesi György polgármester (j2) és Ujváry Tamás a Gödöllői Királyi Kastély (GKK) igazgatója (j3) az Utazik az udvar – Erzsébet királyné utazásai Madeirától Herkulesfürdőig című új időszaki kiállítás megnyitóján a Gödöllői Királyi Kastélyban 2017. június 9-én.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ahogyan azt egy francia kommentelő felveti: érdekes, hogy míg Ausztriában nem látják különösebben szívesen a Habsburgokat a közéletben, addig Magyarország fontos posztokra nevezi ki a család tagjait. Ausztriában […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/nem-tetszik-a-franciaknak-a-parizsi-magyar-nagykovet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

Az 1829-ben alapított és a kontinens legjobbjának tartott Fokvárosi Egyetemen több mint 24 órán át …