2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem sikerült kiütni a szociáldemokrata kancellárjelöltet

Hirdetés

Nem sikerült kiütni a szociáldemokrata kancellárjelöltet

A Tagesschau részletes ismertetőjéből kiderül, hogy a kutatásban azt is külön megvizsgálták, az egyes pártok szimpatizánsai melyik kancellárjelöltet találták a legmeggyőzőbbnek a vasárnapi televíziós vitában: nem meglepő módon magasan a sajátjukat.

Újabb jó hír viszont Olaf Scholznak, hogy a bizonytalanok közt is ő szerepelt a legjobban. A szociáldemokrata jelöltet 36, ellenfeleit 25-25 százalék tartotta a legmeggyőzőbbnek. A korábbi felmérések és elemzések is Scholz előretöréséről írtak az elmúlt a hetekben.

A vita körülményeiről szóló elemzésében a Die Welt kifejtette, hogy ahogy a korábbi vitákban, ezúttal is középen állt az egyetlen női jelölt, Annalena Baerbock (Zöldek).

A másik két jelölttel együtt körben álltak, és mindannyiuknak volt egy pulpitusa. Több kamera, különböző szögekből mutatta őket, és amikor egymással bonyolódtak vitába ketten, akkor a képernyőn csak az adott két jelöltet lehetett látni. Így jobban, közelebbről meg lehetett figyelni a mimikájukat és gesztikulációjukat. Az egyébként meglehetősen harcias vitában leginkább Armin Laschet és Olaf Scholz párbajozott egymással, nem meglepő, hiszen előbbi számára a szociáldemokrata jelölt jelenti a legnagyobb kihívást a kancellári székért.

Hirdetés

Ha a nézők szerint nem is szerepelt túl jól, a Der Tagesspiegel összefoglalója szerint párttársai megdicsérték Armin Laschetet.

Paul Ziemiak, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára meggyőzőnek találta pártja kancellárjelöltjét. Úgy látta, csak ő mutatta fel azokat a kvalitásokat, amelyek ehhez a poszthoz szükségesek.

Markus Söder bajor kormányfő, a CDU-val szövetséges Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke szerint Laschet meggyőzően nyerte a vitát. Söder egyébként maga is szeretett volna kancellárjelölt lenni, ám a CDU végül nem őt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/13/nem-sikerult-kiutni-a-szocialdemokrata-kancellarjeloltet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ukrán külügyminiszter szerint az Egyesült Államoknak kötelessége országát egymilliárddal támogatnia

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba tárgyalásokat kezdett az Amerikai Egyesült Államok vezetőivel, mert szeretné feltornázni …