2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem nagyon halad az atomalku felélesztése Iránnal, elnapolták a tárgyalásokat

Hirdetés

Nem nagyon halad az atomalku felélesztése Iránnal, elnapolták a tárgyalásokat

Elnapolták a 2015-ös iráni nukleáris megállapodás felélesztését célzó, Bécsben zajló tárgyalásokat pénteken. A megbeszélések december 9-én indult hetedik fordulója kevés érdemi előrelépést hozott. Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó Washingtonban nyilatkozva egyenesen úgy fogalmazott, nem mennek jól a tárgyalások annyiban, hogy az Egyesült Államok egyelőre nem lát az atomalkuhoz visszavezető utat.

A teheráni vezetés képviselői ugyanis változtatásokat szorgalmaztak az utóbbi hat tárgyalási forduló alatt körvonalazódó megállapodáshoz, ami miatt a megbeszélések gyakorlatilag holtpontra jutottak, miközben a nyugati hatalmak figyelmeztettek, hogy kifutnak az időből, tekintettel Irán gyors ütemben haladó nukleáris programjára.

Nem hónapjaink, inkább csak heteink vannak a megállapodásra

 – jelentette ki Enrique Mora, az Európai Unió főtárgyalója, aki egyben az egyeztetéseket is koordinálja. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy a megbeszélések még az idén folytatódnak. Egyes tisztségviselők december 27-ét emlegették ezzel összefüggésben. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/18/iran-atomalku-targyalas-elnapolas-jake-sullivan-enrique-mora/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Varga Judit abban bízik, hogy az új EP-elnök Magyarország partnere lesz

Varga Judit abban bízik, hogy az új EP-elnök Magyarország partnere lesz

„Csak bízni tudunk abban, hogy Elnök asszony Magyarország partnere lesz, és törekedni fog arra, hogy …