2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem jön több orosz gáz, amerikai beavatkozást kértek az ukránok

Hirdetés

Nem jön több orosz gáz, amerikai beavatkozást kértek az ukránok

Ukrajna pénteken arra kérte az Egyesült Államokat és Németországot, hogy léptessenek életbe szankciókat a Gazprommal szemben, ugyanis az óriáscég fegyverként használja az energiát – adta hírül a Reuters. Kijev azt követően nyilatkozott, hogy Moszkva leállította a Magyarországra szállított orosz földgáz ukrajnai tranzitját.

GettyImages-1230851724

Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Mint azt megírtuk, a magyar és az orosz fél néhány nappal ezelőtt írta alá azt a tizenöt évre szóló megállapodást, amely páratlan diplomáciai bonyodalmakhoz vezetett a magyar–ukrán kapcsolatokban. A Gazprommal kötött szerződés értelmében az évi 4,5 milliárd köbméter orosz gáz ugyanis október 1-jétől már nem Ukrajna felől, hanem nagyrészt a szerb–magyar interkonnektoron át érkezik Magyarországra.

Ráadásul Ukrajna eddig Magyarországról vásárolta a gázt, a szállítás azonban csak virtuális volt, fizikai értelemben az Oroszország felől érkező gáz nem hagyta el Ukrajna területét. A tranzit megszűnésével ez az importlehetőség is megszűnik, az ukránoknak ezentúl közvetlenül Oroszországtól kell vásárolniuk.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/02/ukrajna-nemetorszag-eszaki-aramlat-2-egyesult-allamok-gazprom-naftogaz-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, kik voltak az Albániában meghalt orosz turisták

A hatóságok megnevezték azt a négy orosz turistát, akik pár nappal ezelőtt vesztették életüket egy albán …