2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem fogott az átok a Fáraók Aranyparádéján

Hirdetés

Nem fogott az átok a Fáraók Aranyparádéján

Hiába tudunk egyre többet róluk, kevés olyan rejtélyes és titokzatos eleme van a múltnak, mint az ókori egyiptomi civilizáció uralkodói, a fáraók. Az összesen 34 dinasztiát felölelő fáraólista valamivel több mint három évezred vezetőinek nevét örökítette meg, páratlan történelmi visszatekintést téve lehetővé. Elsősorban viszont nem a rendkívül hosszú felsorolás miatt élnek élénken a köztudatban a fáraók.

Múmiáik egy része túlélte több évezred sírrablóit, ráadásul a fáraósírokhoz kapcsolódó legendák miatt mindig széles körű érdeklődésre tarthatnak számot a fáraókkal vagy múmiákkal kapcsolatos hírek.

Az egyiptomi nemesek felvonulása

Az egyiptomi nemesek felvonulása

Hirdetés

Fotó: youtube

A fentiek miatt tehát nem csoda, hogy egy pillanatra szó szerint megállt az élet, amikor szombat este díszes szettekben 18 férfi és 4 női fáraó vonult át Kairó utcáin. Az egyedi építésű, névvel ellátott járművekben szállított 22 uralkodói múmiát nitrogénhűtésű tárolókban vitték korábbi helyükről, a kairói Egyiptomi Múzeumból az öt kilométerrel távolabbi, vadonatúj Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumába.

A speciális szállító járművek

A speciális szállító járművek

Fotó: youtube

A fáraókat uralkodásuk sorrendjében vonultatták fel az eseményre a díszkivilágítást kapott főváros utcáin, rendkívül látványos körülmények között. A katonai dobosok mellett korhű, kétlovas harci szekereket, egyiptomi nemeseknek öltözött férfiakat és nők sokaságát is látni lehetett a YouTube-ra is feltöltött videón.

Őket követték a speciális járművek, amelyek rakteréből online közvetítették, hogy a frissen aszfaltozott utcákon haladó teherautókban hogyan szállították a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/04/faraok-aranyparadeja-kairoban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, a Liga párt vezetőjét a spanyol Open …