2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem elég a kormányalakításhoz a Nyugat-barát szocialisták győzelme Montenegróban

Nem elég a kormányalakításhoz a Nyugat-barát szocialisták győzelme Montenegróban

Montenegró választási bizottságának közlése szerint a szavazatok összesítése alapján a Milo Djukanovic államfő vezette balközép Szocialisták Demokratikus Pártja (DPS) a voksok 35,06 százalékát tudhatja magáénak. Második helyen a Demokratikus Front (DF) vezette, szerb- és oroszbarát pártokat tömörítő koalíció végzett 32,55 százalékkal – közölte a Reuters hírügynökség.

A mintegy 620 lélekfős balkáni országban 540 ezer szavazásra jogosult állampolgár összesen tizenegy párt, illetve koalíció közül választhatott vasárnap. A 81 fős parlamentet négy évre választják, a kormányalakításhoz egy pártnak vagy koalíciónak 41 parlamenti helyet kell megszereznie.

A szerbbarát DF még a hivatalos választási eredmények közlése előtt bejelentette saját győzelmét, jelezvén, hogy koalíciós partnereivel 41 parlamenti mandátumot nyert el. Djukanovic el is ismerte akkor, hogy pártszövetsége 40 képviselői széket szerzett meg. Az MTI jelentése szerint a DF által vezetett Montenegró jövőjéért elnevezésű koalíció 27 mandátummal végzett, a Béke a mi népünk listának 10, a Feketén-fehéren névvel induló tömörülésnek 4 képviselői hely jutott. Ez a hármas képzi a győztes ellenzéket, ami azt is jelenti, hogy

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/31/hajszallal_nyertek_meg_a_valasztast_a_nyugat-barat_szocialistak_montenegroban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Óvatosan a szállodakritikákkal, Thaiföldön ezért vettek őrizetbe egy férfit

Őrizetbe vettek egy amerikai állampolgárt Thaiföldön, mert a Tripadvisor portálon bírálta a szállodát, amelynek a …