2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / „Nem ejtünk foglyokat, megöljük őket” – nyilvánosságra hozták a bucsai vérengzés elkövetőinek telefonhívásait

Hirdetés

„Nem ejtünk foglyokat, megöljük őket” – nyilvánosságra hozták a bucsai vérengzés elkövetőinek telefonhívásait

Ezekből kiderül, hogy a fiatal katonák − és az országuk − mennyire felkészületlenek voltak az elkövetkező háborúra. Sokan azért léptek be a hadseregbe, mert pénzre volt szükségük, és az utolsó pillanatban értesültek a bevetésükről. Azt mondták nekik, hogy hősként fogadják őket, amiért felszabadították Ukrajnát náci elnyomóitól és azok nyugati támogatóitól, és hogy Kijev egy héten belül vérontás nélkül elesik − írta meg az Associated Press.

A lehallgatások leirataiból kiderül, ahogy a katonák rájöttek, mennyire félrevezették őket, egyre jobban féltek. Az erőszak, ami egykor elképzelhetetlen volt, normális lett. A fosztogatás és az ivászatok ritka felüdüléssel teli pillanatokat kínáltak. Néhányan azt mondták, hogy parancsot teljesítettek, amikor civileket vagy hadifoglyokat öltek.

Elmondták az anyjuknak, milyen is ez a háború valójában: arról a tizenéves ukrán fiúról, akinek levágták a fülét. Hogy a legfélelmetesebb hang nem egy melletted elrepülő rakéta hangja, hanem a csend, ami azt jelenti, hogy egyenesen feléd tart. Arról, hogy a modern fegyverek hogyan képesek teljesen elpusztítani az emberi testet, hogy ne maradjon semmi, amit hazavihetnének.

A több mint kétezer leirat közül a hírügynökség számosat szó szerint közölt. Az egyik így hangzik: 

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/24/haboru-orosz-ukran-konfliktus-telefonhivas-oroszorszag-ukrajna-lehallgatas-leirat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Súlyosan megsebesített a fején egy fiatal lányt a vonaton őrjöngő baltás ámokfutó

Súlyosan megsebesített a fején egy fiatal lányt a vonaton őrjöngő baltás ámokfutó

A tinédzsert kórházba szállították. Az első hírek szerint az utas nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, tette …