2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem állítják vissza a nemzeti kisebbségek alkotmányos jogait Ukrajnában

Nem állítják vissza a nemzeti kisebbségek alkotmányos jogait Ukrajnában

Közös nyilatkozatban bírálta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség a ukrán kisebbségeket érintő törvénymódosító javaslatot – írja az MTI.

A szervezetek a módosítási javaslatokat csak közvetlenül a megbeszélés előtt kapták meg, ami szerintük lehetetlenné teszi a mélyreható jogi elemzést, és az érdemi módosító javaslatok kidolgozását is.

A módosító javaslatok elfogadása esetén a törvény első cikkéből törlésre kerülhet a nemzeti kisebbségek meghatározásának egyik fontos ismérve, vagyis, hogy azok képviselői hagyományosan Ukrajna területén, annak nemzetközileg elismert államhatárai között élnek.

Ebből kifolyólag Ukrajna valamennyi állampolgára, aki nem etnikai ukrán, a nemzeti kisebbségek kategóriájába fog tartozni.

A szervezetek szerint a tervezet egy része diszkriminatív, valamint az alapvető emberi jogokat is sérti, emiatt javasolják ezeknek a részeknek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/12/ukrajna-karpatalja-nemzeti-kisebbseg-alkotmanyos-jog-torvenymodositas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …