2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem alakul képviselőházi albizottság a székelyföldi románok istápolására

Hirdetés

Nem alakul képviselőházi albizottság a székelyföldi románok istápolására

A bukaresti képviselőház házbizottsága elutasította azt a javaslatot, hogy az emberi jogi, vallási és kisebbségügyi bizottságán belül alakuljon egy albizottság, amely a Kovászna, Hargita és Maros megyei románok problémáival foglalkozik, írta a  Transindex.ro portál az Agerpres hírügynökség nyomán. A szorgalmazott albizottságban a Románok Egyesüléséért Szövetség egyik képviselője látta volna el az elnöki, míg a szociáldemokraták az alelnöki teendőket.

A javaslat megfogalmazói szerint szükség van egy olyan testületre, amely a Székelyföldön élő románok gondjaival foglalkozik, ugyanis a térség román lakossága részéről rengeteg jelzés érkezett már a kulturális identitás és hagyományok megőrzésével kapcsolatos igényekről.

Hirdetés

Kapcsolódó

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/bukarest_kepviselohaz_szekelyfold/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

A várakozásoknak megfelelően Miguel Díaz-Canel államfőt választották meg Kuba legbefolyásosabb tisztségére, a Kubai Kommunista Párt első …