2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem a német vegyi üzemek vannak a városokhoz közel, hanem épp fordítva

Hirdetés

Nem a német vegyi üzemek vannak a városokhoz közel, hanem épp fordítva

A nyugat-németországi Köln városától alig fél órás autózásra lévő Leverkusenben egy vegyi üzemben történt robbanás legkevesebb öt ember halálát okozta. Sokan sérültek meg. Szakértők szerint a robbanás után vélhetően mérgező szennyezés árasztotta el a környéket.

A tragédia kapcsán sokakat foglalkoztat, hogy mit keres egy hatalmas vegyipari komplexum ilyen közel Németország egyik legnagyobb városához. Ráadásul más német nagyvárosok, például Mannheim és Lipcse közelében is vannak méretes vegyipari létesítmények.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományhoz tartozó Rajna-vidék vegyipara, a leverkuseni parkot is beleszámítva, az egyik legnagyobb ipari központ Európában. A térségben több mint 260 vegyipari vállalat működik, több mint 70 ezer foglalkoztatottal. A cégek gyakran vegyipari parkokba tömörülnek.

Hirdetés

Az északi Dormagentől a déli Wesselingig terjedő, alig 35 kilométeres szakaszon világcégek sorának van telephelye. Itt gyárt a Bayer, az ExxonMobil Chemical, az Ineos, a Covestro, a Lyondellbasell és a Lanxess. Létesítményeik a több mint 1 millió lakosú Köln néhány kilométeres körzetében találhatók – emlékeztet a Deutsche Welle.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/15/nem-a-vegyi-uzem-van-kozel-a-varoshoz-hanem-forditva/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Nem hisz újabb hidegháborúban az amerikai elnök. Egy magas rangú washingtoni kormányzati tisztségviselő szerint Joe …