2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Néhány hét maradt az iráni atomalku megmentésére Washington szerint

Hirdetés

Néhány hét maradt az iráni atomalku megmentésére Washington szerint

Már csak néhány hét maradt az iráni atomalku megmentésére, ha Teherán a jelenlegi ütemben folytatja atomenergetikai tevékenységének bővítését – figyelmeztetett kedden Rob Malley amerikai tárgyaló arra az esetre, ha a diplomácia kudarcot vall.

Az Egyesült Államok és Irán közötti közvetett egyeztetéseket, amelyek november végén öt hónapos szünet után újraindultak, legutóbb ismét elnapolták. A CNN-nek adott interjújában Rob Malley azt mondta, reméli, hogy a megbeszélések viszonylag gyorsan újrakezdődnek. Az Egyesült Államok azonban hetek óta arra figyelmeztet, hogy hamarosan késő lesz tárgyalások útján feléleszteni a nemzetközi közösségnek az iszlám köztársasággal 2015-ben kötött Közös Átfogó Cselekvési Tervét (JCPOA), amelynek célja megakadályozni, hogy Irán atombombát fejlesszen ki.

A Nyugat azzal vádolja Teheránt, hogy a tárgyalások késleltetése mellett folytatja az előrelépést az atompolitikai fronton. Washington azonban egyelőre nem hajlandó ultimátumot szabni.

Hirdetés

Nem fogok határidőt adni

 – mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter kedden ismét egy sajtótájékoztatón. Rob Malley pedig arra figyelmeztetett, a nem túl távoli jövőben arra jutnak majd, hogy lejárt a JCPOA hatálya, és egy teljesen más megállapodásról kell majd tárgyalni, válságos és eszkalálódó időszakon átjutva. A CNN kérdésére, hogy mikor jön el ez a pillanat, hozzátette:

ha leállítják nukleáris fejlesztéseiket, van még egy kis időnk. Ha a jelenlegi ütemben folytatják, akkor már csak néhány hetünk van, nem sokkal több, mielőtt arra a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/22/irani-atomalku-egyesult-allamok-nehany-het-maradt-rob-malley-antony-blinken/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pincébe temették elrablói a 11 éves ukrán kisfiút

Ukrajnában holtan találtak egy 11 éves kisfiút, aki augusztus 29-én tűnt el Zaporizzsja megyében. A kisfiú …