2020. szeptember 29., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.29. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Négy hónap van hátra, de Romániában így is 2020 lesz a választások éve

Négy hónap van hátra, de Romániában így is 2020 lesz a választások éve

Romániában többszöri halasztás után véglegesnek tűnik a helyhatósági választások időpontja. A szeptember végén esedékes önkormányzati helyekért vívott megmérettetés után, úgy tűnik, a pártok hamarosan kezdhetik az újabb castingot. Egy Ludovic Orban miniszterelnök felsőház elé terjesztett múlt heti dokumentuma szerint a parlamenti választásokat is az idén tartanák meg.

Korábban beszámoltunk arról, hogy szeptember 4-én dördült el a startpisztoly, és szeptember 27-ig versenyezhetnek egymással a romániai pártok és független jelöltek az esedékes helyhatósági választásokon. A határon túli magyar pártok is rajthoz álltak.

A miniszterelnök a parlament elé terjesztett egy olyan törvényjavaslatot, amely arról szól,, hogy a kormánynak „kötelessége” legalább 90 nappal korábban kiírni az országgyűlési voksolás időpontját, ugyanis a jelenlegi parlament mandátuma december 21-én lejár.

Szeptember 7-én, miután a parlament hétvégén megszavazta, a román választási hatóság már közzé is tette a választási menetrendet, amelynek főbb támpontjai:

  • szeptember 11-én feláll a KÖZPONTI VÁLASZTÁSI IRODA;
  • […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/07/romania_2020_valasztasok_eve/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lelassult a koronavírus terjedése Nagy-Britanniában

Lelassult a koronavírus terjedése Nagy-Britanniában

Jelentősen csökkent a napi új fertőzések száma Nagy-Britanniában. A brit egészségügyi minisztérium szerint az elmúlt 24 …