2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Navalnijhoz fűződő szervezeteket minősítettek szélsőségesnek

Hirdetés

Navalnijhoz fűződő szervezeteket minősítettek szélsőségesnek

Szélsőségesnek minősített és betiltott egy moszkvai bíróság három, Alekszej Navalnij ellenzéki politikushoz fűződő szervezetet – számolt be az MTI. A Navalnij Törzsei mozgalmat, a Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványát (FBK) és jogutódját, az Állampolgári Jogok Védelmének Alapítványát (FZPG) a moszkvai ügyészség azzal vádolta meg, hogy célja a feltételek megteremtése az alkotmányos rend alapjainak megváltoztatásához.

A szervezetek tagjai egy múlt héten hatályba lépett törvénymódosítás értelmében évekre elveszítik passzív választójogukat, nem indulhatnak jelöltként például a szeptemberben esedékes parlamenti választáson sem. A csoportok tevékenységének vagy finanszírozásának folytatása esetén a részvevők ellen büntetőeljárás indul majd.

A tárgyalás több mint 12 órán át, zárt ajtók mögött zajlott. A per titkosításának oka, hogy az ügyészség szerint az anyagok államtitkot tartalmaztak. Vlagyimir Voronyin ügyvéd kijelentette, hogy a szervezetek megfellebbezik az ítéletet.

Hirdetés

Navalnij az ítélethirdetést követően az Instagramon közölte, hogy csapata alkalmazkodik majd a körülményekhez, és folytatja a küzdelmet a korrupció ellen, valamint az igazságos bíróságokért és a törvény előtti egyenlőségért. Azt írta:

A céljainkból és az eszméinkből nem engedünk. Ez a mi országunk, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/10/navalnij-oroszorszag-moszkva/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aggódik az Egyesült Államok a melegellenes magyar törvény miatt

Mély aggodalmának adott hangot az Egyesült Államok a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei …