2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Navalnij miatt Washington újabb politikai eszközöket alkalmazhat Moszkva ellen

Hirdetés

Navalnij miatt Washington újabb politikai eszközöket alkalmazhat Moszkva ellen

Washington nem habozik további politikai eszközöket alkalmazni Oroszország ellen az Alekszej Navalnij elítélt ellenzéki politikussal szemben tanúsított bánásmódja miatt – jelentette ki Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

Ned Price amerikai külügyi szóvivő

Ned Price amerikai külügyi szóvivő

Fotó: Carolyn Kaster / AFP

Továbbra is Oroszországot tartjuk felelősnek mindazért, ami Navalnij úrral történik, ugyanis ők felelnek az őrizetéért

Hirdetés

– fogalmazott Price. A szóvivő azt mondta: többször is felhívták Moszkva figyelmét, hogy „azonnal tegyék lehetővé, hogy Navalnij megkapja a szükséges és független orvosi ellátást”. Ned Price hozzátette: annak ellenére, hogy a két ország között például Ukrajna és más kérdések miatt fokozott a feszültség, az Egyesült Államok konstruktív párbeszédre törekszik Oroszországgal.

Alekszej Navalnijt, a Vlagyimir Putyin elnök legszókimondóbb bírálójának számító 44 éves politikust januárban vették őrizetbe Moszkvában, amikor hazatért Németországból, ahol mérgezés miatt kezelték. Navalnij szerint az orosz kormány próbálta idegméreggel megölni, de ezt a Kreml következetesen cáfolja. Két és fél évet kell börtönben töltenie, mert korábban csalás miatt ítélték felfüggesztett büntetésre, és megszegte a próbára bocsátás feltételeit. Navalnij már az eredeti ítéletet is politikailag motiváltnak nevezte.

A börtönben Navalnij kezdetben hátfájásra panaszkodott, és azt mondta, kezdi nem érezni a lábát, ezért azt kérte, hogy saját orvosai megvizsgálhassák. Ezt az orosz hatóságok megtagadták, ezért éhségsztrájkba kezdett. Egyik orvosa szombaton azt mondta: akár a közeli napokban <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/21/amerikai-egyesult-allamok-navalnij-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szombat éjféltől nincs kijárási tilalom Ausztriában

Szombat éjféltől nincs kijárási tilalom Ausztriában

Szombat éjféltől Ausztriában feloldják a november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást – jelentette be …