2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / NATO-főtitkár: Fel kell készülni a legrosszabb forgatókönyvre

Hirdetés

NATO-főtitkár: Fel kell készülni a legrosszabb forgatókönyvre

Drámai hangnemet ütött meg a NATO-főtitkár. Jens Stoltenberg egészen pontosan úgy fogalmazott: „Az európai biztonság válságos pillanatát éljük […] fel kell készülni a legrosszabb forgatókönyvre is.”

Hozzáfűzte: az orosz–ukrán konfliktus kapcsán Moszkvával párbeszédet kell folytatni, azért is, hogy ismertetni lehessen a NATO egységes, elvi kompromisszumokat kizáró álláspontját, írta az MTI.

A főtitkár Ukrajna NATO-csatlakozási terveivel kapcsolatban hangsúlyozta: minden egyes országnak joga van ahhoz, hogy önmaga döntsön a csatlakozásáról az észak-atlanti szövetséghez. Egyúttal kulcsfontosságúnak nevezte a NATO jogát valamennyi szövetségese védelméhez, valamint katonai erők telepítéséhez is a szervezet keleti szárnyán.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/01/14/europai-biztonsag-nato-fotitkar-moszkva-kijev/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb nagy erejű vulkánkitörés a Csendes-óceán mélyén

Újabb nagy erejű vulkánkitörés a Csendes-óceán mélyén

A vasárnap éjszaka történt kitörés nyomán áldozatokról egyelőre nem tudni, azonban annyi tudható: evakuálási munkálatok …