2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nancy Pelosi mégis ellátogat Tajvanra

Hirdetés

Nancy Pelosi mégis ellátogat Tajvanra

Az amerikai képviselőház elnöke, Nancy Pelosi útba ejti Tajvant is az ázsiai körútja részeként, ezt megerősítette egy magas rangú tajvani és egy amerikai tisztviselő is – írja a CNN

A Biden kormány többször figyelmeztette Nancy Pelosit, hogy Tajvan egyáltalán nem jó ötlet, tekintve, hogy a kínai sajtó már több cikkben is azt pedzegette, milyen következményekkel járna egy esetleges látogatás – az amerikai képviselőház elnöke ennek ellenére nem tett le a látogatásról.  

Rosszul időzített látogatás

Nancy Pelosi 25 éves szünet után látogat el a szigetre, azonban ezt épp akkorra időzítette, amikor rég nem látott mélypont jellemzi az amerikai-kínai diplomáciai kapcsolatokat. A CNN által megszólaltatott magas rangú tajvani tisztviselő szerint Pelosi a szigeten is éjszakázik majd, azt azonban nem akarta elárulni, mikor érkezik pontosan az országba. 

Hirdetés

Az amerikai tisztviselő pedig nyomatékosította, hogy a helyzet rendkívül érzékeny mivolta miatt a védelmi minisztérium tisztviselői kiemelt figyelemmel kísérik a kínaiak térségben végzett mozgását annak érdekében, hogy Nancy Pelosi biztonságát garantálják.  

Az amerikai képviselőház elnöke július 31-én még azon a véleményen volt, hogy nem lenne szerencsés Tajvanra utaznia, mert a kínai légierő egyik szóvivője Kína területi egységét és szuverenitásának védelmét emlegette egy légi parádén. Emellett egy kínai állami médiakommentátor azt fejtegette július végén, hogy Peking akármelyik katonai repülőgépet lelőheti, amelyet az országba küldenek. 

Joe Biden üzent Kínának 

Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy Kínának is részt kellene vennie a nukleáris fegyverekről szóló tárgyalásokon, hiszen ő is tagja a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződésnek (NPT). 

 „Az Egyesült Államok megújítja elkötelezettségét a világ felé, hogy felelősségteljesen kezeli nukleáris arzenálját, és folytatja a munkát a nukleáris fegyverek nélküli világ végső céljának eléréséért” – áll a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/01/nancy-pelosi-tajvan-figyelmeztetes-kina-veszely-biden-kormany-korut/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Spórolnak a rezsin, csak éjszaka lesz kivilágítva a karácsonyi vásár

Spórolnak a rezsin, csak éjszaka lesz kivilágítva a karácsonyi vásár

A korábbi évektől eltérően a bécsi Rathausplatzon a karácsonyi vásár fényeit csak éjszakára kapcsolnák fel, …